RiZi RIJSTOLIE

Hoe nuttig kan gezond zijn!
  • De uiterst gezonde wok-, bak- en/of frituurolie
  • Van nature zeer rijk aan anti-oxidanten
  • Een ideale verhouding verzadigde/onverzadigde vetten
Gezond eten is belangrijk, dat weet iedereen. Maar de laatste tijd leven mensen ook echt bewuster en kopen ze meer gezonde producten. Rijstolie past helemaal in deze trend en heeft naast deze gezonde eigenschappen nog veel meer te bieden.
  • Rijstolie is een echte allround olie. Uitermate geschikt voor wokken vanwege het hogere rookpunt alsook frituren, braden, bakken en als dressing voor salade
  • Zeer gezond: 2500 PPM Gamma-Oryzanol – past in een cholesterolverlagend dieet
  • Goed voor hart en bloedvaten dankzij de aanwezige omega 3 en 6
  • Neutrale olie die minder in maaltijden achter blijft vergeleken met andere oliën Bevat natuurlijke anti-oxidanten Houdbaar tot 2 jaar na productie - bevat geen E-stoffen - 100% natuurproduct
Bewaaradvies: Rijstolie kan gaan stollen bij een temperatuur beneden de 12 graden C. Dit is een natuurlijk proces en heeft geen invloed op de kwaliteit. Bij een kamertemperatuur keert deze olie weer terug in zijn heldere, oorspronkelijke staat. Donker in het keukenkastje bewaren niet in de koelkast. Door direct zonlicht kan de olie verkleuren en kwaliteit verminderen.

Inzetbaarheid:
  • Frituren: Vanwege een zeer hoog rookpunt is rijstolie een bijzonder schone frituurolie. Neutraal van geur & smaak met een lichtkleverige eigenschap maken het een uitstekende keuze.
  • Wokken - bakken: De doelstelling van de “Aziatische” manier van koken is om in een korte tijd op hoge temperatuur een maaltijd klaar te maken met behoud van smaak. Rijstolie is hier uitermate geschikt voor.
  • Salade Olie: Een alternatief voor consumenten die de smaak van b.v. olijfolie te overdadig vinden. De stabiliteit van rijstolie maakt het tevens een ideale begeleider van salades.
Gemiddelde voedingswaarde van rizi op een rij:

 RIJSTOLIE
Per 100 gr
 Enkelvoudig onverzadigd vet
37 g
 Meervoudig onverzadigd vet
31 gr
 Verzadigd vet
19 gr
 Vitamine E
25 mg
 Gamma Oryzanol
250 mg
 Cholesterol
0 gr
 Transvetzuren
0 gr

  • Van nature hoog vitamine E gehalte (tocopherol & tocotrienol)
  • Rijk aan Gamma Oryzanol (werkt cholesterol verlagend), een natuurlijke antioxidant welke uitsluitend voorkomt in rijstolie. De ideale balans tussen verzadigde en onverzadigde vetten
  • Vrij van transvetzuren Bevat omega 3 & 6 (plm 33 g/100g)
  • Vanwege een licht kleverige eigenschap en een hoog kookpunt wordt minder olie geabsorbeerd, waardoor inname van calorieën gereduceerd wordt
Waar komt de rijstolie vandaan:
  • Rijstslijpmeelolie (de volledige naam) wordt gehaald uit de “rice bran” het dunne vliesje tussen de rijstkorrel en de huls. De olie komt dus uit de gezonde zilvervliesjes van rijst.
  • Dit vliesje bevat zeer waardevolle voedingsstoffen zoals vitaminen, proteďne,mineralen en lecithine.
  • De olie wordt zorgvuldig onttrokken uit de “bran”. (de zilvervliesjes in poedervorm)
  • Op natuurlijke wijze bevat het eindproduct Vitamine E, Oryzanol, Omega 3 & 6.
  • Rizi rijstolie wordt in Thailand geproduceerd door Coagro
  Twinsense